Plébánosi levél!

Új miserend!!!!

A szentmisék és egyéb nyilvános templomi szertartások a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendeletének megfelelően 2020. március 22.-e, Nagyböjt 4. vasárnapjától határozatlan ideig NEM KERÜLNEK MEGTARTÁSRA. 
A befizetett miseszándékok pótlásáról később gondoskodunk. Illetve kérés esetén magánmiseként vagyis zárt ajtók mögött egyedül elimádkozom azokat az eredetileg megbeszélt időben, de ezeken az alkalmakon csak én lehetek jelen a templomban.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egyetlen kivételt engedélyezett a temetést, amelyet egyszerű formában, röviden kell megtartani. A temetésekkel kapcsolatban kérjük a gyászolókat, hogy az alkalmon minél kisebb létszámban vegyenek részt, az elhunyt pedig lehetőség szerint ne a ravatalozóban, hanem a sír mellett nyitott térben kerüljön felravatalozásra! Gyászmisét sem lehet tartani!

A plébánia hivatal a SZEMÉLYES ügyfélfogadást VISSZAVONÁSIG SZÜNETELTETI. Telefonon és e-mailon természetesen továbbra is elérhetőek vagyunk.
Telefon: 66/294-352       Mobil: 20/770-43-44
E-mail: hunya.plebania@gmail.com

A rendkívüli helyzetre való tekintettel – szintén visszavonásig, azonnali hatállyal – a Püspöki Kar rendelete lehetővé teszi az általános feloldozás megadását a plébánosok számára, vagyis nem kell elmondani a bűnöket, hanem egy szertartásban minden jelenlévőt egyszerre feloldozhat a pap.

Kérem, hogy az aktuális információkért figyeljék a plébánia holnapját és a templomajtón a hirdetőtáblát! http://hunyaiplebania.hu/

Megértésüket köszönöm!
                                                                               

Jakab Zoltán Tibor plébániai kormányzó

Szent László Király Plébánia
5555 Hunya, Kossuth u. 1.
Telefon, fax: 66/294-352  

 

Frissítve: 2020-03-31